Dinten Trip ka Salzburg

Salzburg Kurgarten
Salzburg Kurgarten

Dina Neustadt of Salzburg, nu disebut oge Andräviertel, kaléreun Kebon Mirabell, aya heaped, aréa padang rumput hejo dimodelkeun, nu landscaped, disebut Kurpark, dimana spasi sabudeureun Andräkirche dijieun sanggeus razing tina urut bastions badag. . Kebon spa ngandung sababaraha tangkal anu langkung kolot sapertos linden usum tiris sareng usum panas, céri Jepang, robinia, tangkal katsura, tangkal pesawat sareng maple Jepang.
A footpath dedicated ka Bernhard Paumgartner, anu jadi dipikawanoh ngaliwatan biografi na ngeunaan Mozart, ngalir sapanjang wates jeung kota heubeul tur ngahubungkeun Mariabellplatz jeung lawang ti Kurpark ka lanté leutik, bagian kalér Kebon Mirabell. Nanging, sateuacan anjeun lebet ka kebon anjeun panginten badé milarian kamar mandi umum heula.

Lamun neuteup ka Salzburg ti luhur, anjeun tiasa ningali yén kota perenahna di walungan tur diwatesan dina dua sisi ku pasir leutik. Di kidul-kulon ku busur bunderan anu diwangun ku Festungsberg sareng Mönchsberg sareng di kalér-wétan ku Kapuzinerberg.

Gunung bénténg, Festungsberg, milik ujung kalér Salzburg Pra-Alps sarta lolobana diwangun ku batu kapur Dachstein. Mönchsberg, Monks' Hill, diwangun ku konglomerat sareng nyambung ka kuloneun gunung bénténg. Ieu teu nyeret jauh ku Salzach Glacier sabab nangtung dina kalangkang gunung bénténg.

The Kapuzinerberg, di sisi katuhu walungan kawas gunung bénténg, milik ujung kalér Salzburg Limestone Pra-Alps. Ieu diwangun ku beungeut batu lungkawing jeung crest lega tur lolobana diwangun ku coarsely layered Dachstein kapur jeung batu dolomit. Pangaruh scrubbing tina Salzach Glacier masihan Kapuzinerberg bentukna.

Toilet Umum di Mirabell Square di Salzburg
Toilet Umum di Mirabell Gardens Square di Salzburg

The Mirabell Kebon téh mindeng tempat munggaran nganjang dina dinten lalampahan ka Salzburg. Beus anu dugi ka Kota Salzburg ngantepkeun panumpangna turun T-simpang jalan Paris-Lodron kalawan Mirabell Square na Dreifaltigkeitsgasse, terminal beus kalér. Sajaba ti éta, aya tempat parkir mobil, éta CONTIPARK Parkplatz Mirabell-Congress-Garage, di Mirabell Square anu alamatna nyaéta Faber Straße 6-8. Ieu link pikeun meunang ka tempat parkir kalayan peta google. Di seberang jalan di Mirabell Square nomer 3 aya kamar mandi umum anu gratis. Ieu link ka google maps méré Anjeun lokasi pasti tina toilet umum pikeun mantuan Anjeun manggihan eta di basement wangunan handap ngiuhan nyadiakeun tatangkalan.

Unicorn di Salzburg Mirabell Kebon
Unicorn di Salzburg Mirabell Kebon

A staircase marmer neo-baroque, ngagunakeun bagian tina balustrade ti téater kota dibongkar jeung patung unicorn, ngahubungkeun Kurgarten di kalér jeung lanté leutik tina Kebon Mirabell di kidul.

Unicorn nyaéta sato anu siga a kuda sareng tanduk dina dahina. Disebutkeun mangrupikeun sato galak, kuat sareng endah pisan, janten armada suku anu tiasa ditéwak ngan upami aya awéwé parawan ditempatkeun sateuacanna. Unicorn luncat kana pangkonan parawan, manéhna nyusu jeung ngarah ka karaton raja. Léngkah-léngkah teras dianggo salaku skala musik hopping ku Maria sareng barudak von Trapp dina Sound of Music.

Unicorns di Léngkah ka Mirabell Kebon
Unicorns di Léngkah ka Mirabell Kebon

Dua unicorns batu raksasa, kuda jeung tanduk dina sirah maranéhanana, bohong dina suku maranéhanana hansip "Musik Lengkah", Gerbang lawang kalér ka Mirabell Kebon. Saeutik, tapi budak awéwé imajinatif seneng-seneng naek aranjeunna. Unicorns ngan ideally ngagolér datar dina tangga ambéh katresna saeutik bisa step on aranjeunna langsung. Sato gateway sigana suluh imajinasi katresna '. A hunter ngan bisa mamingan unicorn jeung parawan ngora murni. The unicorn keur katarik ku hal ineffable.

Mirabell Kebon Salzburg
Kebon Mirabell ditingali tina "The Musical Steps"

The Mirabell Gardens mangrupikeun taman barok di Salzburg anu mangrupikeun bagian tina Pusat Bersejarah Warisan Dunia UNESCO Kota Salzburg. Desain Kebon Mirabell dina bentuk ayeuna ditugaskeun ku Pangeran Uskup Agung Johann Ernst von Thun di handapeun arahan Johann Bernhard Fischer von Erlach. Dina 1854 Kebon Mirabell dibuka pikeun umum ku Kaisar Franz Joseph.

Baroque Marmer Staircase Mirabell Istana
Baroque Marmer Staircase Mirabell Istana

Istana Mirabell diwangun dina 1606 ku pangeran-uskup agung Wolf Dietrich pikeun Salome Alt tercinta. The "Baroque Marble Staircase" nuju ka Marmer Hall of Mirabell Palace. Tangga opat penerbangan anu kasohor (1722) dumasar kana desain ku Johann Lucas von Hildebrandt. Ieu diwangun dina 1726 ku Georg Raphael Donner, nu sculptor Éropa Tengah pangpentingna waktu-Na. Gantina balustrade, éta diamankeun ku parapets imajinatif dijieunna tina C-busur na volutes kalawan hiasan putti.

Istana Mirabell
Istana Mirabell

Jangkung, buuk coklat beureum saulas jeung panon kulawu, Salome Alt, awéwé paling geulis di kota. Wolf Dietrich meunang uninga nya salila festivity di kamar inuman kota on Waagplatz. Di dinya, dewan resmi dewan kota dilaksanakeun sareng kagiatan akademik réngsé. Saatos pamilihanna salaku Pangeran Uskup Agung Wolf Dietrich, anjeunna nyobian kéngingkeun dispensasi dimana anjeunna tiasa nikah salaku ulama. Sanajan usaha mediasi ku pamanna, Cardinal Marcus Sitticus von Hohenems, proyék ieu gagal. Dina 1606 anjeunna kagungan Altenau Castle, ayeuna disebut Mirabell, diwangun pikeun Salome Alt, dimodelkeun dina Romawi "Ville suburbane".

Pegasus antara Singa
Pegasus antara Singa

Bellerophon, pahlawan pangageungna sareng pembunuh monster, naék kuda ngalayang anu direbut. Prestasina anu paling hébat nyaéta maéhan monster éta Chimera, awak embe jeung hulu singa jeung buntut oray. Bellerophon earned nu disfavour ti dewa sanggeus nyoba numpak Pegasus ka Gunung Olympus ngiluan aranjeunna.

Pegasus Fountain Salzburg
Air Mancur Pegasus

cai mancur Pegasus yén Maria sareng murangkalih ngaluncat tina Sora Musik bari nyanyi Do Re Mi. Pegasus, éta mitos ketuhanan kuda mangrupa turunan ti Olimpiade Allah Poseidon, dewa kuda. Di mana-mana kuda jangjangna nabrak kukuna ka bumi, cinyusu cai anu mereun nyembur.

Singa Ngajaga Tangga Bastion
Singa Ngajaga Tangga Bastion

Dua maung batu ngagolér dina témbok bastion, hiji di hareup, hiji deui rada ngangkat ka langit, ngajaga lawang tina lanté leutik nepi ka taman bastion. Aya tilu singa dina jaket tina leungeun Babenbergs. Di beulah katuhu tina jas nagara Salzburg aya singa hideung tegak ngancik ka katuhu dina emas jeung di kénca, sakumaha dina jaket Babenberg tina leungeun, nembongkeun hiji bar pérak beureum, tameng Austria.

Zwergerlgarten, Taman Gnome Dwarf

Taman dwarf, kalayan patung-patung anu didamel tina marmer Gunung Untersberg, mangrupikeun bagian tina taman Baroque Mirabell anu dirancang ku Fischer von Erlach. Dina jaman Baroque, jalma-jalma anu ageung sareng pondok padamelan di seueur pengadilan Éropa. Aranjeunna hargana pikeun kasatiaan sareng kasatiaan. The dwarves kedah ngajaga sagala jahat jauh.

Bosket Kulon sareng Torowongan Pager hirup
Bosket Kulon sareng Torowongan Pager hirup

The baroque bosquet has éta saeutik artfully motong "kai" dina baroque Mirabell taman of Fischer von Erlach. Tangkal sareng pager hirup dijalanan ku sumbu lempeng kalayan ngalegaan sapertos balai. Bosket sahingga ngawangun tara ka wangunan puri kalawan koridor na, tangga jeung aula sarta ogé dipaké dina cara nu sarupa jeung interior benteng pikeun pagelaran konser chamber na amusements leutik lianna. Kiwari, bosket barat Mirabell Castle diwangun ku tilu-jajar "avenue" tangkal Linden usum tiis, nu diteundeun dina bentuk geometrically kubus ngawangun ku motong biasa, sarta arcade kalawan trellis arch buleud, nu. torowongan pager hirup Maria jeung barudak lumpat ka handap bari nyanyi Do Re Mi.

Tulip beureum dina desain ranjang kembang Baroque dina parterre taman badag tina Kebon Mirabell, panjangna anu aimed kidul arah benteng Hohensalzburg luhureun kota heubeul ka kénca ti Salzach. Saatos sekularisasi Archdiocese of Salzburg di 1811, taman ieu diinterpretasi deui dina gaya taman lansekap Inggris ayeuna ku Putra Mahkota Ludwig of Bavaria, sareng bagian tina daérah barok dilestarikan. 

Dina 1893, wewengkon taman ieu ngurangan alatan pangwangunan Teater Salzburg, nu mangrupakeun kompléks wangunan badag padeukeut jeung kidul-kulon. Salzburg State Theatre on Makartplatz diwangun ku firma Viennese Fellner & Helmer, anu khusus dina pangwangunan téater, salaku Teater New City saatos téater kuno, anu diwangun ku Pangeran Archbishop Hieronymus Colloredo dina 1775 tibatan ballroom, kedah didamel. jadi dibongkar alatan deficiencies kaamanan.

Borghesian Fencer
Borghesian Fencer

Patung "Borghesi fencers" di lawang Makartplatz persis cocog réplika dumasar kana hiji patung kuna ti abad ka-17 nu kapanggih deukeut Roma jeung nu ayeuna di Louvre. Patung kuna anu ukuranana hirup tina prajurit anu ngalawan pengendara disebut anggar Borghesian. Anggar Borghesian dibédakeun ku kamekaran anatomis anu saé sareng janten salah sahiji patung anu paling dikagumi dina seni Renaissance.

Garéja Trinity Suci, Dreifaltigkeitskirche
Garéja Trinity Suci, Dreifaltigkeitskirche

Dina 1694 Pangeran Archbishop Johann Ernst Graf Thun na Hohenstein mutuskeun pikeun ngawangun imah imam anyar 'pikeun dua paguron diadegkeun ku anjeunna bareng jeung hiji garéja dedicated ka Trinity Suci, Dreifaltigkeitskirche, dina wates wétan lajeng Hannibal taman, sloping. situs antara gateway abad pertengahan jeung karaton Mannerist Secundogenitur. Kiwari, alun-alun Makart, urut taman Hannibal, didominasi ku adul Garéja Holy Trinity nu Johann Bernhard Fischer von Erlach erected di tengah wangunan kuliah, imah imam anyar '.

Mozart's House on Makart Square di Salzburg
Mozart's House on Makart Square di Salzburg

Dina "Tanzmeisterhaus", imah No. 8 on Hannibalplatz, a rising, leutik, pasagi rectangular Blok sapanjang sumbu longitudinal ka Garéja Trinity, nu ieu diganti Makartplatz salila hirupna artis anu diangkat ka Wina ku Kaisar Franz Joseph I. master tari pangadilan diayakeun palajaran tari pikeun. aristocrats, Wolfgang Amadeus Mozart jeung kolotna cicing di hiji apartemen di lantai kahiji ti 1773 nepi ka manéhna pindah ka Wina di 1781, ayeuna musium sanggeus apartemen di Getreidegasse mana Wolfgang Amadeus Mozart lahir geus jadi leutik.

Garéja Trinity Suci Salzburg
Holy Trinity Garéja adul

Antara munara protruding, adul Garéja Holy Trinity swings dina kerung di tengah kalawan jandela arched rounded kalawan tendrils, antara pilasters ganda na dibere, gandeng kolom ganda, diwangun ku Johann Bernhard Fischer von Erlach ti 1694 nepi ka 1702. Munara dina dua sisi jeung lonceng jeung jam gables. Dina loteng, jaket tina leungeun pangadeg kalawan crook jeung pedang, salaku atribut iconographic tradisional Pangeran Archbishop Johann Ernst von Thun na Hohenstein, anu exercised duanana kakuatan spiritual na sekuler na. Teluk tengah kerung ngajak panongton pikeun ngadeukeutan sarta asup ka garéja.

Dreifaltigkeitskirche Tambour Kubah
Dreifaltigkeitskirche Tambour Kubah

Rebana, anu nyambungkeun, cylindrical, buka-jandela link antara garéja jeung kubah, dibagi kana dalapan unit kalawan jandéla rectangular leutik ku cara maké pilasters ganda hipu. Fresco kubah dijieun ku Johann Michael Rottmayr sabudeureun 1700 sarta nembongkeun penobatan Maria kalayan bantuan malaikat suci, nabi jeung patriarchs. 

Dina siling aya rebana kadua leuwih leutik ogé terstruktur jeung jandéla rectangular. Johann Michael Rottmayr mangrupikeun pelukis anu paling terhormat sareng paling sibuk dina Baroque awal di Austria. Anjeunna dihargaan pisan ku Johann Bernhard Fischer von Erlach, numutkeun desain anu Garéja Trinity diwangun ku Pangeran Uskup Agung Johann Ernst von Thun sareng Hohenstein ti 1694 dugi ka 1702.

Interior Garéja Trinity
Salzburg Trinity Garéja Interior

Ruang utama oval didominasi ku cahaya anu nyorot kana jandela semisirkular anu aya di luhur altar utama, anu dibagi kana sagi opat leutik, dimana sagi opat alit dibagi kana anu disebut panel keong dina sarang madu. Altar anu luhur asalna tina desain ku Johann Bernhard Fischer von Erlach. Redos altar mangrupikeun aedicula, struktur marmer sareng pilaster sareng gable arch anu datar. The Trinity Suci jeung dua malaikat adoring ditémbongkeun salaku grup plastik. 

Mimbar jeung salib khotib diselapkeun kana relung témbok beulah katuhu. Bangku gereja aya dina opat témbok diagonal dina lantai marmer, anu ngagaduhan pola anu nekenkeun oval kamar. Dina crypt mangrupa sarcophagus jeung jantung pembina Pangeran Archbishop Johann Ernst Count Thun na Hohenstein dumasar kana desain ku Johann Bernhard Fischer von Erlach.

gerbang francis salzburg
Francis Gate Salzburg

Linzer Gasse, jalan utama elongated kota heubeul Salzburg di bank katuhu tina Salzach, ngabalukarkeun rising ti Platzl ka Schallmoserstraße arah Wina. Teu lila sanggeus mimiti Linzer Gasse dina jangkungna Stefan-Zweig-Platz Francis Gate lokasina di katuhu, kidul, sisi Linzer Gasse. Francis Gate mangrupakeun petikan 2-tingkat tinggi, nu gateway rustic-cocog ka Stefan-Zweig-Weg ka Francis Port sarta asup ka Biara Capuchin di Capuzinerberg. Dina crest of archway aya kartrid tentara sculpted kalawan lambang Count Markus Sittikus of Hohenems, ti 1612 nepi ka 1619 princebishop of archfoundation Salzburg, nu pembina Francis Gate. Luhureun kartrid tentara aya relief dimana stigmatization tina HL. Francis dina framing kalawan gable ditiup ditémbongkeun, ti 1617.

Tameng irung di Linzer Gasse Salzburg
Tameng irung di Linzer Gasse Salzburg

Fokus poto anu dicandak dina Linzer Gasse nyaéta dina kurung beusi tempa, ogé katelah tameng irung. Tameng irung artisanal geus dijieun tina beusi ku panday saprak Abad Pertengahan. Karajinan anu diémbarkeun ditarik perhatian kalayan simbol sapertos konci. Guilds mangrupikeun korporasi pengrajin anu diciptakeun dina Abad Pertengahan pikeun ngajagi kapentingan umum.

Interior Garéja Sebastians Salzburg
Sebastians Garéja Interior

Dina Linzer Gasse No. 41 aya Garéja Sebastians anu sisi panjang beulah kidul-wétan sareng menara fasadna saluyu sareng Linzer Gasse. Kahiji Garéja St Sebastian urang balik ti 1505-1512. Ieu diwangun deui ti 1749-1753. Altar tinggi dina apse buleud retracted boga struktur marmer rada kerung jeung bundles of pilasters, sapasang pilar dibere, entablature cranked lempeng tur luhur volute. Di tengah patung jeung Mary jeung anak ti sabudeureun 1610. Dina excerpt aya relief Saint Sebastian ti 1964. 

Portal Sebastian Kuburan Salzburg
Portal Sebastian Kuburan Salzburg

Aksés ka kuburan Sebastian ti Linzer Straße nyaéta antara paduan suara Garéja Sebastian sareng Altstadthotel Amadeus. A portal arch semicircular, nu diwatesan ku pilasters, entablature sarta luhur ti 1600 kalawan gable ditiup, nu ngandung lambang leungeun pangadeg sarta pembina, Pangeran Archbishop Wolf Dietrich.

Sebastians Kuburan
Sebastians Kuburan

Kuburan Sebastian nyambung ka kalér-kuloneun Garéja Sebastian. Ieu diwangun ti 1595-1600 atas nama Pangeran Archbishop Wolf Dietrich di tempat kuburan anu geus eksis saprak awal abad ka-16, dimodelkeun dina Italia Campi Santi. Camposanto, basa Italia pikeun "ladang suci", nyaéta ngaran Italia pikeun kuburan anu ditutupan sapertos palataran sareng jalan gapura dibuka ka jero. Kuburan Sebastian dikurilingan dina sagala sisi ku arcade pilar. Arcades anu vaulted kalawan vaults palangkangan antara belts arched.

kuburan mozart salzburg
Kuburan Mozart Salzburg

Dina widang kuburan Sebastian gigireun jalur ka mausoleum, nu enthusiast Mozart Johann Evangelist Engl kungsi kuburan tampilan diwangun ngandung kuburan kulawarga Nissen. Georg Nikolaus Nissen kungsi nikah kadua ka Constanze, randa Mozart. Bapana Mozart, Leopold, dikurebkeun dina anu disebut kuburan komunal kalayan nomer 83, ayeuna kuburan Eggersche di sisi kidul kuburan. Wolfgang Amadeus Mozart dimakamkan di St. Marx di Wina, indungna di Saint-Eustache di Paris sareng adina Nannerl di St Peter di Salzburg.

Munich Kindl of Salzburg
Munich Kindl of Salzburg

Di pojok wangunan di pojok Dreifaltigkeitsgasse / Linzer Gasse, anu disebut "Münchner Hof", patung napel dina ujung protruding di lantai kahiji, ngagambarkeun hiji biarawan stylized kalawan leungeun diangkat, leungeun kénca nyekel a buku. Lambang resmi Munich nyaéta biarawan anu nyekel buku sumpah dina panangan kénca, sareng sumpah di katuhu. Lambang Munich katelah Münchner Kindl. The Münchner Hof nangtung dimana panginepan brewery pangkolotna di Salzburg, "Goldenes Kreuz-Wirtshaus", ngadeg.

Salzach di Salzburg
Salzach di Salzburg

The Salzach ngalir kalér kana Inn. Eta owes ngaranna kana pengiriman barang uyah nu dioperasikeun di walungan. Uyah ti Hallein Dürrnberg mangrupikeun sumber panghasilan anu paling penting pikeun uskup agung Salzburg. The Salzach na Inn ngajalankeun on wates jeung Bavaria dimana aya ogé deposit uyah di Berchtesgaden. Duanana kaayaan babarengan ngawangun dasar pikeun konflik antara Archbishopric of Salzburg jeung Bavaria, nu ngahontal klimaks maranéhanana di 1611 jeung penjajahan of Berchtesgaden ku Pangeran Archbishop Wolf Dietrich. Hasilna, Maximilian I, Adipati Bavaria, nempatan Salzburg sarta kapaksa Pangeran Archbishop Wolf Dietrich turun tahta.

Salzburg Town Hall Tower
Salzburg Town Hall Tower

Ngaliwatan lengkungan balai kota anjeun ngaléngkah ka alun-alun balai kota. Di tungtung alun-alun balai kota, munara balai kota nangtung dina sumbu sisi fasad rococo wangunan. Munara aula kota heubeul diatur kaluar ku pilasters buta luhureun cornice kalawan pilasters sudut. Dina munara aya munara bel héksagonal leutik kalawan kubah multi-bagian. Munara lonceng ngandung dua lonceng leutik ti abad ka-14 jeung ka-16 sarta lonceng badag ti abad ka-20. Dina Abad Pertengahan, warga gumantung kana bel, sabab jam munara ieu ngan ditambahkeun dina abad ka-18. Lonceng masihan warga rasa waktos sareng disada upami aya kahuruan.

Salzburg Alter Markt
Salzburg Alter Markt

Alte Markt mangrupakeun pasagi rectangular nu keuna di sisi kalér sempit ku jalan Kranzlmarkt-Judengasse na nu widens dina bentuk rectangular di kidul tur muka nepi ka arah tinggal. Alun-alun ieu dipiguraan ku jajaran katutup imah kota anu megah, 5- nepi ka 6 tingkat, kalolobaanana abad pertengahan atanapi ti abad ka-16. Imah-imah sabagean 3-4-, sabagean 6-8-sumbu sarta lolobana boga jandéla parapet rectangular na eaves profiled. 

Predominance of facades plastered langsing jeung kanopi jandela lempeng, decor gaya slab atawa decor hipu ti abad ka-19 mangrupakeun decisive pikeun karakter spasi. Gaya slab Josephine ngagunakeun wangunan saderhana di pinggiran kota, anu ngabubarkeun tatanan tektonik kana lapisan témbok sareng papak. Di tengah kuadrat intim on Alter Markt nangtung urut cai mancur pasar, consecrated ka St Florian, kalawan kolom Floriani di tengah cai mancur nu.

The octagonal well basin dijieunna tina Untersberg marmer ieu diwangun dina 1488 di tempat hiji heubeul draw well sanggeus pipa cai nginum geus diwangun ti Gersberg ngaliwatan sasak kota ka pasar heubeul. The ornate, dicét spiral grille on cai mancur tanggal ti 1583, nu tendrils ditungtungan make grotesques dijieunna tina lambar logam, ibexes, manuk, pengendara jeung huluna.

Alte Markt mangrupakeun pasagi rectangular nu keuna di sisi kalér sempit ku jalan Kranzlmarkt-Judengasse na nu widens dina bentuk rectangular di kidul tur muka nepi ka arah tinggal. 

Alun-alun ieu dipiguraan ku jajaran katutup imah kota anu megah, 5- nepi ka 6 tingkat, kalolobaanana abad pertengahan atanapi ti abad ka-16. Imah-imah sabagean 3-4-, sabagean 6-8-sumbu sarta lolobana boga jandéla parapet rectangular na eaves profiled. 

Predominance of facades plastered langsing jeung kanopi jandela lempeng, decor gaya slab atawa decor hipu ti abad ka-19 mangrupakeun decisive pikeun karakter spasi. Gaya slab Josephine ngagunakeun wangunan saderhana di pinggiran kota, anu ngabubarkeun tatanan tektonik kana lapisan témbok sareng papak. Tembok imah anu dihias ku pilaster strips tinimbang pilasters badag. 

Di tengah kuadrat intim on Alter Markt nangtung urut cai mancur pasar, consecrated ka St Florian, kalawan kolom Floriani di tengah cai mancur nu. The octagonal well basin dijieunna tina Untersberg marmer ieu diwangun dina 1488 di tempat hiji heubeul draw well sanggeus pipa cai nginum geus diwangun ti Gersberg ngaliwatan sasak kota ka pasar heubeul. The Gersberg perenahna di cekungan kidul-kulon antara Gaisberg jeung Kühberg, nu mangrupakeun suku kalér-kuloneun Gaisberg. The ornate, dicét spiral grille on cai mancur tanggal ti 1583, nu tendrils ditungtungan make grotesques dijieunna tina lambar logam, ibexes, manuk, pengendara jeung huluna.

Di tingkat Florianibrunnen, di sisi wétan alun-alun, di imah No. 6, nyaéta apoték pangadilan pangeran-uskup agung anu diadegkeun dina 1591 di hiji bumi kalayan pigura jandela baroque telat sareng hateupna kalayan volutes puncak ti pertengahan abad ka-18.

Apotik pangadilan pangeran-arbishop heubeul di lantai dasar boga hareup warung 3-sumbu ti sabudeureun 1903. Apotik dilestarikan, kamar gawé di apoték, kalawan rak, meja resep ogé kapal jeung alat ti abad ka-18 nyaéta Rococo. . The apotik asalna di imah tatangga no.7 ngan dipindahkeun ka lokasi ayeuna, imah no. 6, taun 1903.

Kafé Tomaselli di Alter Markt No.. 9 di Salzburg diadegkeun dina 1700. Ieu teh kafé pangkolotna di Austria. Johann Fontaine, anu asalna ti Perancis, dibéré idin pikeun ngalayanan coklat, teh jeung kopi di caket dieu Goldgasse. Saatos pupusna Fontaine, kolong kopi gentos tangan sababaraha kali. Dina 1753, imah kopi Engelhardsche direbut ku Anton Staiger, master pangadilan Archbishop Siegmund III. Count Schrattenbach. Dina 1764 Anton Staiger meuli "Abraham Zillnerische dwelling on sudut pasar heubeul", hiji imah nu boga fasad 3-sumbu nyanghareup ka Alter Markt jeung adul 4-sumbu nyanghareup Churfürststrasse sarta disadiakeun kalawan témbok lanté lanté miring. pigura jandela sabudeureun 1800. Staiger ngancik imah kopi kana ngadegna elegan pikeun kelas luhur. Anggota kulawarga Mozart sareng Haydn ogé sering Kafé Tomaselli. Carl Tomaselli meuli kafé dina 1852 sarta muka kios Tomaselli sabalikna kafé dina 1859. Teras ditambahkeun dina 1937/38 ku Otto Prossinger. Saatos Perang Dunya Kadua, urang Amérika ngoperasikeun kafe kalayan nami Forty Second Street Café.

Mozart Tugu ku Ludwig M. Schwanthaler
Mozart Tugu ku Ludwig M. Schwanthaler

Ludwig Michael von Schwanthaler, turunan pamungkas ti kulawarga sculptor Upper Austria Schwanthaler, nyiptakeun monumen Mozart dina 1841 dina kasempetan taun 50th maotna Wolfgang Amadeus Mozart. Patung parunggu ampir tilu méter, anu didamel ku Johann Baptist Stiglmaier, diréktur pengecoran bijih karajaan di Munich, didirikan dina 4 Séptémber 1842 di Salzburg di tengah-tengah anu harita Michaeler-Platz.

Inohong parunggu klasik nembongkeun Mozart dina posisi contrapostal rok kontemporer jeung jas, stylus, lambar musik (gulungan) jeung wreath laurel. Alegories dieksekusi salaku rélief perunggu ngalambangkeun karya Mozart dina widang garéja, konsér jeung chamber musik ogé opera. Mozartplatz dinten ieu dijieun dina 1588 ku demolishing rupa imah kota di handapeun Pangeran Archbishop Wolf Dietrich von Raitenau. Imah Mozartplatz 1 nyaéta anu disebut Perumahan Anyar, dimana Museum Salzburg disimpen. Patung Mozart mangrupikeun salah sahiji subjek kartu pos anu kasohor di kota kuno Salzburg.

Drum Dome tina Kollegienkirche di Salzburg
Drum Dome tina Kollegienkirche di Salzburg

Di tukangeun tempatna, kubah kendang Salzburg Collegiate Church, anu diwangun di daérah Paris Lodron University ti 1696 dugi ka 1707 ku Pangeran Uskup Agung Johann Ernst Graf von Thun sareng Hohenstein dumasar kana desain ku Johann Bernhard Fischer von Erlach dina pangawasan pangadilan aster mason Johann Grabner dibagi octagonally ku bar ganda.

Gigireun kubah kendang aya munara balustraded Garéja Collegiate, di juru anjeun tiasa ningali arca. Lantera, struktur openwork buleud, disimpen dina kubah kendang luhureun panon kubah. Di gereja Baroque, lantera ampir sok ngabentuk tungtung kubah sareng ngagambarkeun sumber penting cahaya panonpoe.

Residence Square Salzburg
Residence Square Salzburg

Residenzplatz diciptakeun ku Pangeran Uskup Agung Wolf Dietrich von Raitenau ku ngaleungitkeun deretan imah kota di Aschhof sakitar 1590, alun-alun anu langkung alit pakait sareng gedong utama Hypo ayeuna di Residenzplatz, anu nutupan sakitar 1,500 m², sareng kuburan katedral, anu kaléreun. katedral lokasina. Salaku gaganti kuburan katedral, kuburan Sebastian dijieun gigireun garéja St Sebastian di bank katuhu kota heubeul. 

Sapanjang Aschhof jeung ka arah imah kota, tembok padet lumpat sabudeureun kuburan katedral dina waktu éta, témbok puri, nu digambarkeun wates antara kota princely jeung township nu. Wolf Dietrich ogé mindahkeun témbok ieu deui ka katedral di 1593. Ieu kumaha alun-alun di hareup tinggal heubeul jeung anyar, nu ieu lajeng disebut alun-alun utama, dijieun.

Pangadilan Arch Gedong
Pangadilan Arches Nyambungkeun Katedral Square kalawan Franziskaner Gasse

Nu disebut Wallistrakt, nu kiwari imah bagian tina Universitas Paris-Lodron, diadegkeun dina 1622 ku Pangeran Archbishop Paris Count von Lodron. Wangunan ieu dingaranan Wallistrakt ti padumuk Maria Franziska Countess Wallis. 

Bagian pangkolotna tina saluran Wallis nyaéta anu disebut gedong palataran arch kalayan adul tilu tingkat anu ngawangun témbok kulon alun-alun katedral. Lantai dibagi ku datar ganda, strips horizontal plastered nu jandéla diuk. Fasad datar ditekenkeun sacara vertikal ku pilaster sudut rusticated sareng sumbu jandela. 

Lantai grand gedong lengkungan pangadilan aya di lantai 2. Di kalér, éta wawatesan jeung jangjang kidul tempatna, di kidul, dina Archabbey of St Peter. Di bagian kidul wangunan arch pangadilan aya Museum St Peter, bagian tina Museum DomQuartier. Apartemen pangeran-uskup agung Wolf Dietrich aya di daérah kidul gedong gerbang pangadilan. 

The arcades mangrupakeun 3-sumbu, 2-tingkat aula pilar anu diwangun dina 1604 handapeun Pangeran Archbishop Wolf Dietrich von Raitenau. Lengkungan palataran nyambungkeun Domplatz sareng sumbu Franziskanergasse Hofstallgasse, anu ngalir sacara ortogonal ka fasad katedral sareng réngsé dina 1607. 

Ngaliwatan palataran arches salah diasupkeun forecourt sahiji garéja katedral ti kulon, saolah-olah ngaliwatan Arch triumphal. The "porta triumphalis", nu asalna dimaksudkeun pikeun muka kalawan lima arches ka alun-alun katedral, maénkeun peran dina ahir prosesi pangeran-arbishop urang.

The Salzburg Cathedral ieu consecrated ka hll nu. Rupert jeung Virgil. Patronage ieu sohor on September 24th, Poé St Rupert urang. Katedral Salzburg mangrupikeun wangunan Baroque anu diresmikeun dina 1628 ku Pangeran Archbishop Paris Count von Lodron.

Pameuntasan aya di wétan, bagian hareup katedral. Luhureun pameuntasan nyaéta 71 méter kubah kendang luhur katedral kalawan pilasters sudut sarta jandéla rectangular. Dina kubah aya dalapan frescoes kalawan pamandangan ti Perjanjian Old dina dua jajar. Adegan-adegan aya hubunganana sareng pamandangan Passion Kristus di nave. Di antara barisan frescoes aya barisan jeung jandéla. Répréséntasi tina opat evangelists bisa kapanggih dina surfaces ruas kubah.

Luhureun pilar pameuntasan sloping aya pendants trapezoidal pikeun transisi tina rencana lantai kuadrat tina pameuntasan ka kendang octagonal. Kubah boga bentuk kolong biara, kalawan beungeut melengkung nu jadi heureut arah luhur luhureun dasar octagonal kendang dina unggal sisi polygon nu. Dina vertex sentral aya hiji struktur openwork luhureun panon kubah, lantera, dimana Roh Suci aya salaku japati a. Pameuntasan nampi ampir sadaya cahaya tina lantera kubah.

Dina katedral Salzburg kana lampu paduan suara single-nave shines, kana nu bébas-nangtung altar tinggi, struktur dijieunna tina marmer kalawan pilasters sarta melengkung, ditiup gable, immersed. Luhureun altar luhur kalawan gable triangular ditiup dipiguraan ku volutes lungkawing tur caryatids. Panel altar nunjukkeun kabangkitan Kristus sareng Hll. Rupert jeung Virgil dina excerpt nu. Dina mensa, méja altar, aya reliquary of St Rupert jeung Virgil. Rupert ngadegkeun St Peter, biara munggaran Austria urang, Virgil éta Abbot of St Peter sarta ngawangun katedral munggaran di Salzburg.

Nave tina Katedral Salzburg opat-bayed. Nave utama dipirig dina dua sisi ku jajar chapels na oratorio luhur. Tembok diwangun ku pilasters ganda dina urutan badag, kalawan shafts lemes jeung ibukota komposit. Luhureun pilasters aya circumferential, entablature cranked on mana kolong laras jeung tali ganda rests.

A cranking mangrupa gambar tina hiji cornice horizontal sabudeureun tonjolan témbok nangtung, narik cornice a ngaliwatan komponén protruding. Istilah entablature dipikaharti hartina sakabéh elemen struktur horizontal luhureun pilar.

Dina kompartemen antara pilaster sareng entablature aya arcade arched tinggi, balkon protruding istirahat dina konsol volute sareng dua bagian panto oratory. Oratorios, kamar solat misah leutik, ayana kawas log on galeri nave sarta boga panto ka kamar utama. Pidato biasana henteu dibuka pikeun umum, tapi ditangtayungan pikeun kelompok khusus, contona pendeta, anggota ordo, duduluran atanapi mu'min anu terhormat.

Leungeun transverse-nave tunggal sareng paduan suara masing-masing nyambung dina yoke rectangular ka pameuntasan kuadrat dina satengah bunderan. Dina conche, apse semicircular, tina paduan suara, 2 tina 3 lanté jandéla digabungkeun ku pilasters. Transisi ka pameuntasan nave utama, leungeun transverse jeung paduan suara ieu constricted ku sababaraha lapisan pilasters.

Trikonchos kabanjiran ku cahaya bari nave dina semi-poek alatan hijina cahaya teu langsung. Kontras jeung rencana lantai salaku cross Latin, nu nave lempeng di wewengkon pameuntasan meuntas di sudut katuhu ku transept ogé lempeng, dina paduan suara tilu-conch, trikonchos, tilu conches, nyaéta apses semicircular tina ukuran sarua. , di sisi-sisi alun-alun anu siga kieu disetél pikeun silih supados rencana lantai ngagaduhan bentuk daun samanggi.

stucco bodas kalayan motif utamana hias jeung hideung dina undercuts na depressions adorns festoons, pintonan ornamented ti handap arches, passages chapel jeung zona témbok antara pilasters. Stucco ngalegaan ngaliwatan entablature kalawan frieze tendril sarta ngabentuk runtuyan widang geometri kalawan pigura raket ngagabung dina kolong antara chord. Lantai katedral diwangun ku Untersberger caang jeung marmer Adnet warna beureum.

Bénténg Salzburg
Bénténg Salzburg

Benteng Hohensalzburg perenahna di Festungsberg luhureun kota heubeul Salzburg. Ieu diwangun ku Uskup Agung Gebhard, hiji jalma beatified tina Archdiocese of Salzburg, sabudeureun 1077 salaku karaton Romanesque kalawan témbok sirkular sabudeureun hilltop nu. Uskup Agung Gebhard aktip dina chapel pangadilan Kaisar Heinrich III, 1017 - 1056, Raja Romawi-Jerman, Kaisar sareng Adipati Bavaria. Dina 1060 anjeunna sumping ka Salzburg salaku uskup agung. Anjeunna utamana devoted dirina ka ngadegna diocese Gurk (1072) jeung biara Benedictine Admont (1074). 

Ti 1077 saterusna manéhna kudu cicing di Swabia jeung Saxony salila 9 taun, sabab sanggeus déposisi jeung banishment of Henry IV manéhna geus ngagabung jeung raja lawan Rudolf von Rheinfelden jeung teu bisa negeskeun dirina ngalawan Heinrich IV. dina archbishopric na. Kira-kira 1500 tempat tinggal di handapeun Uskup Agung Leonhard von Keutschach, anu maréntah absolutist jeung nepotist, anu sumptuously kdu jeung bénténg ieu dimekarkeun pikeun penampilan kiwari. Hiji-hijina pangepungan benteng anu gagal lumangsung dina Perang Petani di 1525. Kusabab sekularisasi archbishopric di 1803, bénténg Hohensalzburg parantos aya dina tangan nagara.

Salzburg Kapitel Kuda Tambak
Salzburg Kapitel Kuda Tambak

Geus di Abad Pertengahan aya "Rosstümpel" on Kapitelplatz, dina waktu éta masih di tengah alun. Di handapeun Pangeran Uskup Agung Leopold Freiherr von Firmian, keponakan Pangeran Uskup Agung Johann Ernst Graf von Thun sareng Hohenstein, kompleks cruciform énggal kalayan sudut melengkung sareng balustrade diwangun dina 1732 dumasar kana desain ku Franz Anton Danreiter, kepala inspektur Salzburg. kebon pangadilan.

Aksés pikeun kuda ka baskom cai langsung langsung ka grup patung, anu nunjukkeun dewa laut Néptunus kalayan trisula sareng makuta dina kuda laut anu nyembur cai kalayan 2 triton anu nyembur cai dina sisi, mahluk hibrida, satengahna. diwangun ku awak luhur manusa jeung awak handap lauk-kawas kalawan fin buntut, dina Ecological arch buleud di aedicule kalawan pilaster ganda, entablature lempeng sarta luhur gable volute ngagulung crowned ku vas hias. Baroque, patung gerak ieu dijieun ku sculptor Salzburg Josef Anton Pfaffinger, anu ogé ngarancang cai mancur Floriani dina Alter Markt. Luhureun bellows nempoan mangrupa chronogram, hiji prasasti dina basa Latin, nu disorot hurup kapital masihan hiji angka taun angka, jeung lambang sculpted tina leungeun Pangeran Archbishop Leopold Freiherr von Firmian dina widang gable.

Hercules Fountain Salzburg Residence
Hercules Fountain Salzburg Residence

Salah sahiji hal munggaran nu katingali nalika asup ka palataran utama tinggal heubeul ti Residenzplatz teh niva grotto kalawan cai mancur sarta Hercules killing naga handapeun arcade tina vestibule barat. Gambaran Hercules mangrupikeun monumen seni Baroque anu ditugaskeun anu dianggo salaku média politik. Hercules nyaéta pahlawan anu kasohor ku kakuatanana, tokoh tina mitologi Yunani. Kultus pahlawan maénkeun peran penting pikeun nagara, sabab daya tarik pikeun inohong semi-ketuhanan digambarkeun hiji legitimasi sarta dijamin panyalindungan ketuhanan. 

Gambaran tina pembunuhan naga ku Hercules ieu dumasar kana rarancang ku Pangeran Archbishop Wolf Dietrich von Raitenau, anu miboga tinggal anyar di wétan katedral rebuilt jeung tinggal archbishop sabenerna di kulon katedral nu sakitu legana rebuilt.

Kamar Konférénsi di Salzburg Residence
Konférénsi Room Salzburg tinggal

Hieronymus Graf von Colloredo, nu Salzburg pangeran archbishop panungtungan saméméh secularization di 1803, tembok kamar kaayaan tempatna dihias jeung ornamentation rupa bodas jeung emas ku plasterer pangadilan Peter Pflauder luyu jeung rasa classicist waktu.

Kompor ubin klasik anu dilestarikan mimiti ti taun 1770-an sareng 1780-an. Dina 1803 archbishopric ieu dirobah jadi kapangéranan sekuler. Kalayan transisi ka pangadilan kaisar, tempatna dianggo ku kulawarga kaisar Austria salaku tempat tinggal sekundér. The Habsburgs kdu kamar kaayaan kalawan jati ti Hofimmobiliendepot.

Ruang konferensi didominasi ku lampu listrik 2 lampu gantung, asalna dimaksudkeun pikeun pamakéan ku lilin, nongkrong ti siling. Chamdeliers mangrupakeun elemen cahaya, nu disebut oge "Luster" di Austria, jeung nu ngagunakeun sababaraha sumber cahaya jeung kaca pikeun refract cahaya ngahasilkeun kaulinan lampu. Lampu gantung sering dianggo pikeun tujuan ngagambarkeun di aula anu disorot.

puncak