Rasa Prag

Wisata Kuliner Praha

Tur singkat Prague bakal ngenalake sampeyan menyang ham Prague karo horseradish lan krim, ing ngendi isih digawe miturut resep lawas. Nakládaný Hermelín, keju cetakan putih sing disajikake ing lenga, apik banget karo bir Pilsen. Ing pinggiran kutha Karlin kita duwe kentang sing dimasak ing embers ing espuma, jinis busa kentang Spanyol. Mbalik ing Kutha Lawas, kita nyicipi irisan gulu sing jus saka babi sikil ireng Ceko sadurunge ngrampungake babak kuliner karo kopi lan coklat karo bal Praha ing confectionery misuwur František Myšák.

Piring ing tur kuliner Praha

Kita miwiti tur panganan ing Praha ing wayah esuk ing Dlouhá Street, ing tengah kutha Tua Praha. Ham Praha karo horseradish lan Nakládaný Hermelín, keju putih Ceko sing disajikake ing lenga, cocok karo bir Pilsen ing Lokál Dlouháá. Terusake mlaku-mlaku menyang jagal Naše Maso ing Gurmet Pasáž Dlouhá, sing isih nggawe ham Praha miturut resep lawas. 

Kita njupuk jalur trem 8 menyang Karlin lan mudhun ing stasiun Křižíkova, kanthi tujuan Eska Restaurant ing Forum Karlin. Ing kana kita seneng kentang sing dimasak ing embers ing espuma, jinis mousse kentang Spanyol. Saka Křižíkova kita njupuk Metro B bali menyang Kutha Lawas, ing ngendi kita ngunjungi Kantyna, mandeg kaping 4 ing tur kuliner Praha.

Ing panggonan mantan bank kita rasa schnitzel saka gulu daging babi lan ditarik daging babi karo pickled sayuran. Iki diiringi bir peteng, Ceko Kozel Lager anyar tapped saka tank. Pungkasan, kita menyang toko kue sing misuwur ing František Myšák ing Vodičková Street, direnovasi ing 2008. Ing kana kita nyenengi kopi lan coklat panas karo kue choux lan bal Praha.

A: Lokal Dlouhááá

Prague ham karo horseradish lan krim
Prague ham karo horseradish lan krim

Ham Prague pisanan digawe ing taun 1857 dening František Zvěřina kanthi ngobati, ngrokok lan masak daging babi tanpa balung lan banjur dijenengi Pražská šunka kanggo ngurmati kuthane. Ham Praha isih diprodhuksi nganti saiki dening Naše maso ing Dlouhá miturut resep lawas.

Nakládaný Hermelín, acar ermine
Nakládaný Hermelín, acar ermine

Nakládaný Hermelín, acar ermine, keju khas Ceko, nduweni lapisan jamur putih sing padha karo Camembert. Hermelín asalé saka Sedlčany ing Bohemia Tengah, diiseni karo bawang putih, bawang bombay lan rempah-rempah lan acar ing lenga. Nakládaný Hermelín disedhiyakake ing marinade minyak karo roti negara Ceko sing kuat. Iku dadi sampurna karo bir Pilsen biasane pait.

Tangki bir Pilsner ing pub Dlouháá.
Tangki bir Pilsner ing pub Dlouháá.

Pilsner Urquell wis diprodhuksi ing Pilsen wiwit 1842. Pilsner Urquell minangka bir pisanan diprodhuksi ing gaya bir Pilsen, bir ngisor-fermentasi karo isi hop dhuwur lan gravitasi asli maksimum 12.5 °P. Saaz hop saka wilayah tuwuh tradisional ing Bohemia lor digunakake kanggo produksi. Wiwit taun 2017, merek kasebut kalebu klompok pabrik bir Jepang Asahi Beer.

Tangki bir Pilsener ing pub Dlouháá ing Praha
Pilsner Urquell Lager, im Lokal Dlouháá frisch aus dem Tank serviert

Saaz hop menehi Pilsner Urquell rasa. Adem lan mulya kanthi aroma bumi sing alus. Aroma hop asalé saka kutha cilik Žatec, Ceko kanggo Saaz, cedhak banget karo pabrik bir Pilsner Urquell ing Pilsen. Nalika Joseph Groll nyeduh Pilsner emas pisanan ing taun 1842, dheweke milih hop Saaz amarga aroma sing kuat kanthi rasa pait sing rada sithik.

Lokal Dlouhááá, Dlouhá 33, 110 00 Staré Město, Tschechien

B: Wis Mas

Naše Maso Butchery Praha
Naše Maso Butchery Praha

Naše maso minangka toko jagal sing adol daging sapi saka sapi Simmental Ceko lan daging babi saka babi Přeštice, Přeštické černostrakaté prase, babi sikil ireng Ceko, sing utamané asalé saka wilayah Pilsen, ing ngendi babi bristling Bohemian lawas dikembangke lan nyabrang sawisé taun 1850. karo babi sing diimpor luwih modern saka Inggris lan Jerman. Iki digunakake kanggo nggawe sosis lan produk asap miturut resep-resep saka jaman Republik Ceko Pertama.

Naše Maso, Dlouhá 39, 110 00 Staré Město, Tschechien

C: Eska Restaurant lan Bakery

Eska Restaurant lan Bakery Prague Karlin
Eska Restaurant lan Bakery Prague Karlin

Restoran Eska wis dibangun ing tilas situs pabrik boiler uap bersejarah ing pinggiran Praha Karolinental, dijenengi miturut garwane Kaisar Franz I saka Austria. Roti lan pawon ana ing lantai ngisor. Papan umum dienggo bareng karo Forum Karlín, lokasi acara.

Pawon mbukak restoran Eska ing Praha Karlin
Pawon mbukak restoran Eska ing Praha Karlin

Pawon mbukak restoran Eska ing Prague Karlin. Piring sing prasaja nanging wicaksana kanthi corak Skandinavia kayata kentang awu, kentang sing dibungkus foil lan dimasak ing embers disiapake.

Ing Kentang Panggang Ash ing Krim Kentang
Ing Kentang Panggang Ash ing Krim Kentang

Kentang dimasak ing embers ing umpluk kentang, espuma. Kentang mousse, espuma diciptakake dening koki Spanyol Ferran Adrià. Kentang sing dimasak ing banyu asin disaring, dibumbui lan dicampur karo susu panas, banyu kentang lan mentega lan dibuwang ing siphon krim nggunakake kapsul sing diisi nitrogen oksida.

Ayam panggang karo Gobis lan gooseberries
Ayam panggang karo Gobis lan gooseberries

Pitik Ceko minangka breed lawas asli. Sebutan pisanan diwiwiti ing taun 1205, nalika putri Bohemian Dagmar saka Denmark, garwane Raja Denmark Waldemar II, nggawa kumpul pitik Bohemian menyang omah anyar minangka mas kawin. Ing jaman biyen, sauerkraut lan kentang dadi panganan pokok wong-wong miskin.

Gruener Veltliner 2018 saka Ota Ševčík
Gruener Veltliner 2018 saka Ota Ševčík

Ota Ševčík minangka salah sawijining pembuat anggur sing paling dihormati ing Republik Ceko. Dheweke ngolah kebon anggur organik 2 ha ing sisih kidul-wétan utawa kidul-kulon sing madhep lereng sing lembut ing Bořetice ing wilayah ngembang anggur ing Moravia Kidul.

Ota Ševčík minangka anggota pendiri Authentic Moravia Magna, asosiasi pembuat anggur alami saka Moravia sing ngatur Festival Authentic saben musim panas.

Eska Restaurant lan Bakery, Pernerova 49, 186 00 Karlín, Tschechien

D: Kanti

Kantýna ing bekas bank ing Praha
Kantýna ing bekas bank ing Praha

Ing ambience kelangan saka mantan bank, ana counter, "pasar" cilik karo counter pangan lan kamar luwih gedhe karo deso meja lan kursi. Saliyane sajian siap-siap, daging ditawakake ing potongan-potongan sing ditimbang sadurunge persiapan sing dikarepake. Iki diiringi Kozel Lager peteng sing anyar, digawe pisanan ing taun 1874 dening kulawarga Ringhoffer ing Velké Popovice, sawijining desa cilik Ceko cedhak Praha.

Potongan gulu daging babi, daging babi sing ditarik lan sayuran acar ing Kantýna ing Praha
Potongan gulu daging babi, daging babi sing ditarik lan sayuran acar ing Kantýna ing Praha

Potongan gulu daging babi dadi jus amarga marbling daging lan kandungan lemak sing luwih dhuwur lan uga nduweni rasa sing luwih kuat amarga isi lemak sing rada dhuwur, amarga lemak minangka pembawa rasa. Thanks kanggo titik kumelun sing dhuwur banget, lemak babi cocok banget kanggo baking escalopes daging babi nganti coklat emas.

Kantýna, Politických vězňů 1511/5, 110 00 Nové Město, Tschechien

E: Cukrárna Myšák

Candelier ing Cukrarna Myšák ing Praha
Candelier ing Cukrarna Myšák ing Praha

František Myšák, sing asalé saka latar mburi asor, iku salah siji saka confectioners paling misuwur ing Praha nalika Republik pisanan. Kafe ing Vodičková Street asring dikunjungi seniman, olahragawan lan politisi penting. Kompetisi kasebut sengit. Ana meh 725 confectioners ing Praha ing wektu iku. Ing taun 2008, dekorasi asli ing lantai dasar, sing sebagian dilestarekake, direnovasi dening arsitek Martin Kotík. Lounge ing lantai siji ngetutake tata letak asli.

Patisserie ing Cukrárna Myšák ing Praha
Patisserie ing Cukrárna Myšák ing Praha

Ing sisih tengen kubus coklat ireng lan putih ana vetrnik, jajanan choux karo krim vanila, krim kocok karamel lan fondant karamel minangka lapisan, India, marshmallow, yaiku gula gula busa karo icing coklat, venecek, jajanan choux karo krim vanilla lan gula icing lan ing sisih tengen werni Prague, Pražská koule, karo perkakas lan karamel. Penyayang appreciate bal karang thess dicelupake ing duduh kaldu gula, liberally sprinkled karo kacang ulig lan ditutupi ing coklat.

Cukrárna Myšák, 710/31, Vodičkova, Nové Město, 110 00 Praha, Tschechien

Top