Karst Hiking Trail ing Dachstein Massive

Dachstein karo Hallstatt Glacier
Dachstein karo Hallstatt Glacier

Dhuwur Dachstein (2,995 m), kanthi wangun puncak ganda, munggah ing antarane Ramsau ing Styria lan Hallstatt ing Upper Austria. Gletser Hallstatt mili saka massif Dachstein menyang Hallstatt. Massif Dachstein minangka bagéan saka Alpen Limestone Lor, sing dumunung ing sisih lor Alpen Tengah. Alpen Tengah, sing utamané kasusun saka gneiss lan slate kristal, dipisahake saka Alpen Limestone dening kali Inn, Salzach lan Enns. watu gamping Dachstein kasusun saka fine-grained, werna padhang lapisan banked ing tajem, interlocking plateau.

Saka stasiun gunung kabel mobil Dachstein-Krippenstein 2, dalan hiking karst ndadékaké liwat watu gamping Dachstein massive sing lemes dening banyu lan gundhul ing lumahing kanggo Heilbronner Kreuz, 3 km adoh. Fenomena geologi Karst dijenengi sakwise lanskap ing Slovenia lan ing wewatesan Italia ing ndhuwur Teluk Trieste, sing diarani Karst.

Krippenstein ing Dachstein Massive
Dachstein Massive

Ing wilayah Slovenia iki, basis geologi lanskap karst pisanan diteliti dening para ilmuwan saka monarki Habsburg. Akibaté, para surveyor lan wisatawan ing kana nganggo istilah karst. Istilah karst, sing njlèntrèhaké lemah sing berbatu, banjur dipigunakaké sacara wiyar ing kabèh basa wiwit taun 1850-an.

Kembang Alpine ing Dachstein Karst Massive
Kembang Alpine ing Dachstein Karst Massive

Kembang alpine bisa ditemokake ing pinggir dalan hiking karst. Contone alpine auricle, saxifrage, galaxy rose, clusius primrose, alpine dandelion, Ennstaler silver mantle, dwarf primrose, jeruk cushion carnation, lime bell gentian, alpine rose lan alpine sun rose. Srengenge alpine mekar kuning mekar ing padang rumput alpine sing sugih jeruk ing celah-celah nganti dhuwure 2500 meter. Gentian lonceng jeruk nduweni kembang lonceng biru siji ing gagang cendhak.

mawar alpine
Mawar Alpine

Mawar alpine ciliated, rhododendron hirsutum, ana ing Alpen Limestone Lor. Mawar alpine ciliated minangka semak evergreen kanthi wutah sing kuat. Kembang kasebut ana kaping lima kanthi amplop kembang ganda. Mahkota abang padhang awujud lonceng lan corong, disedhiyakake sisik kelenjar ing njaba lan wulu ing njero.

Dwarf Clove lan Alpine Dandelion
Dwarf Clove lan Alpine Dandelion

Alpine utawa dandelion gunung, Leontodon montanus, minangka tanduran reruntuhan watu gamping sing ora dikarepake ing gunung-gunung sing dhuwur, sing pisanan tuwuh ing lemah sing ora ana vegetasi lan lembab ing papan sing dhuwur ing zona periglacial. Periglacial nggambarake proses geomorfologis sing bali menyang efek sing nemtokake lanskap saka Frost.
Anyelir jeruk cushy, Silene acaulis, timun tanpa stem kanthi kembang jambon cilik, tuwuh ing bantal sing padhet ing lapangan puing calcareous lan nembus jero menyang watu kanthi oyod sing dawa.

Top