Day Trip kanggo Salzburg

Salzburg Kurgarten
Salzburg Kurgarten

Ing Neustadt Salzburg, sing uga disebut Andräviertel, ing sisih lor Taman Mirabell, ana area pekarangan sing dimodelake, lanskap, sing diarani Kurpark, ing ngendi papan ing sekitar Andräkirche digawe sawise razing bekas benteng gedhe. . Taman spa ngemot pirang-pirang wit lawas kayata linden musim dingin lan musim panas, ceri Jepang, robinia, wit katsura, wit pesawat lan maple Jepang.
A footpath darmabakti kanggo Bernhard Paumgartner, sing dadi dikenal liwat biografine babagan Mozart, mlaku ing tapel wates karo kutha lawas lan nyambungake Mariabellplatz karo lawang saka Kurpark menyang lantai lemah cilik, sisih lor Taman Mirabell. Nanging, sadurunge mlebu ing kebon sampeyan bisa uga pengin golek kamar mandi umum dhisik.

Yen katon ing Salzburg saka ndhuwur sampeyan bisa ndeleng sing kutha dumunung ing kali lan wewatesan ing loro-lorone dening bukit cilik. Ing sisih kidul-kulon déning busur bunder sing dumadi saka Festungsberg lan Mönchsberg lan ing sisih lor-wétan déning Kapuzinerberg.

Gunung benteng, Festungsberg, kalebu ing pinggir lor Pra-Alpen Salzburg lan akehe watu gamping Dachstein. Mönchsberg, Monks' Hill, dumadi saka konglomerat lan nyambung menyang sisih kulon gunung benteng. Ora diseret dening Gletser Salzach amarga ana ing bayangan gunung benteng.

Kapuzinerberg, ing sisih tengen kali kaya gunung benteng, kalebu ing pinggir lor Salzburg Limestone Pre-Alps. Iku kasusun saka pasuryan watu tajem lan crest amba lan umume digawe saka coarsely dilapisi watu gamping Dachstein lan dolomit rock. Efek scrubbing saka Salzach Glacier menehi wangun Kapuzinerberg.

Kamar Mandi Umum ing Mirabell Square ing Salzburg
Kamar Mandi Umum ing Mirabell Gardens Square ing Salzburg

Taman Mirabell asring dadi papan sing pertama kanggo lelungan menyang Salzburg. Bus sing teka ing Salzburg City ngidini penumpange mudhun T-prapatan dalan Paris-Lodron karo Mirabell Square lan Dreifaltigkeitsgasse, terminal bis utara. Kajaba iku, ana parkir mobil, ing CONTIPARK Parkplatz Mirabell-Congress-Garage, ing Mirabell Square kang alamat pas Faber Straße 6-8. Iki pranala kanggo njaluk menyang parkir mobil nganggo google maps. Ing pinggir dalan ing Mirabell Square nomer 3 ana kamar mandi umum sing gratis. Iki link menyang google maps menehi lokasi pas toilet umum kanggo mbantu sampeyan nemokake ing ruang paling ngisor bangunan ngisor iyub-iyub nyediakake wit.

Unicorn ing Salzburg Mirabell Gardens
Unicorn ing Salzburg Mirabell Gardens

Tangga marmer neo-baroque, nggunakake bagean balustrade saka teater kutha sing dibongkar lan patung unicorn, nyambungake Kurgarten ing sisih lor karo lantai lemah Mirabell Gardens ing sisih kidul.

Unicorn iku kewan sing katon kaya a jaran karo sungu ing bathuk. Punika ngandika kewan galak, kuwat lan apik banget, supaya armada sikil sing bisa kejiret mung yen prawan diselehake sadurunge iku. Unicorn mlumpat menyang pangkone prawan, dheweke nyusoni lan nuntun menyang kraton raja. Langkah-langkah teras digunakake minangka skala musik hopping dening Maria lan bocah-bocah von Trapp ing Sound of Music.

Unicorns ing Langkah menyang Taman Mirabell
Unicorns ing Langkah menyang Taman Mirabell

Loro unicorns watu raksasa, jaran karo sungu ing sirahe, lying ing sikil njaga "Musical Steps", gapura lawang lor menyang Mirabell Gardens. Bocah-bocah wadon cilik, nanging imajinatif seneng nunggang. Unicorns mung saenipun dumunung ing undhak-undhakan supaya bocah-bocah wadon cilik bisa langsung ngidak. Kewan-kewan gateway kaya-kaya ngobong imajinasi bocah-bocah wadon. Pamburu mung bisa nggodho unicorn karo prawan enom murni. Unicorn kepincut karo sesuatu sing ora bisa dingerteni.

Mirabell Gardens Salzburg
Mirabell Gardens dideleng saka "The Musical Steps"

Mirabell Gardens minangka taman barok ing Salzburg sing minangka bagéan saka Pusat Sejarah Warisan Donya UNESCO ing Kutha Salzburg. Desain Taman Mirabell ing wangun saiki ditugasake dening Pangeran Uskup Agung Johann Ernst von Thun miturut arahan Johann Bernhard Fischer von Erlach. Ing taun 1854, Taman Mirabell dibukak kanggo umum dening Kaisar Franz Joseph.

Baroque Marble Staircase Mirabell Palace
Baroque Marble Staircase Mirabell Palace

Istana Mirabell dibangun ing 1606 dening pangeran-uskup agung Wolf Dietrich kanggo Salome Alt sing ditresnani. "Tangga Marmer Baroque" tumuju menyang Balai Marmer Istana Mirabell. Tangga papat pesawat sing misuwur (1722) adhedhasar rancangan Johann Lucas von Hildebrandt. Dibangun ing taun 1726 dening Georg Raphael Donner, pematung Eropa Tengah sing paling penting ing jamane. Tinimbang balustrade, wis dijamin karo parapets imajinatif digawe saka C-busur lan volutes karo dekorasi putti.

Istana Mirabell
Istana Mirabell

Dhuwur, rambute coklat abang lan mata abu-abu, Salome Alt, wanita paling ayu ing kutha. Wolf Dietrich ngerti dheweke sajrone pesta ing kamar ngombe kutha ing Waagplatz. Ana ing papan resmi dewan kutha dianakake lan tumindak akademik rampung. Sawisé kapilih dadi Pangeran Uskup Agung Wolf Dietrich, dhèwèké nyoba kanggo njupuk dispensasi sing bisa dadi klerus kanggo nikah. Senadyan upaya mediasi dening pamane, Kardinal Marcus Sitticus von Hohenems, proyek iki gagal. Ing taun 1606 dheweke duwe Kastil Altenau, saiki diarani Mirabell, dibangun kanggo Salome Alt, dimodelake ing "Ville suburbane" Romawi.

Pegasus antarane Singa
Pegasus antarane Singa

Bellerophon, pahlawan paling gedhe lan mateni monsters, nunggang jaran mabur sing ditawan. Prestasi paling gedhe yaiku mateni monster kasebut Chimera, awak wedhus endhas singa lan buntut ula. Bellerophon entuk rasa ora seneng karo para dewa sawise nyoba nunggang Pegasus Gunung Olympus kanggo nggabungake.

Fountain Pegasus Salzburg
Fountain Pegasus Kab

banyu mancur Pegasus sing Maria lan bocah-bocah mlumpat ing Sound of Music nalika nembang Do Re Mi. Pegasus, ing mitos gaib jaran yaiku turunan saka Olimpiade Pengeran Poseidon, dewa jaran. Ing endi-endi jaran sing swiwine nyabrang kukune ing bumi, ana sumber banyu sing nyenengake.

Singa Jaga Tangga Bastion
Singa Jaga Tangga Bastion

Singa watu loro glethakaken ing tembok benteng, siji ing ngarep, liyane rada munggah nyawang langit, njaga lawang mlebu saka lantai lemah cilik menyang taman benteng. Ana telung singa ing lambang saka Babenbergs. Ing sisih tengen lambang negara Salzburg ana singa ireng sing ngadeg ing sisih tengen ing emas lan ing sisih kiwa, kaya ing lambang Babenberg, nuduhake bar perak abang, tameng Austria.

Zwergerlgarten, Taman Gnome Dwarf

Taman kurcaci, kanthi patung-patung sing digawe saka marmer Gunung Untersberg, minangka bagéan saka taman Mirabell barok sing dirancang dening Fischer von Erlach. Ing jaman barok, wong-wong sing tuwuh lan cendhak dipekerjaake ing pirang-pirang pengadilan Eropa. Padha dihargai amarga kasetyan lan kasetyane. Para kurcaci kudu ngedohi kabeh piala.

Western Bosket karo Hedge Tunnel
Western Bosket karo Hedge Tunnel

Bosquet barok khas ana "kayu" sing dipotong kanthi seni ing taman baroque Mirabell Fischer von Erlach. Wit-witan lan pager dilewati kanthi sumbu lurus kanthi ambane kaya balai. Bosket kasebut dadi mitra kanggo bangunan kastil kanthi koridor, tangga lan aula lan uga digunakake kanthi cara sing padha karo interior kastil kanggo pagelaran konser kamar lan hiburan cilik liyane. Dina iki bosket kulon Kastil Mirabell kasusun saka telung baris "avenue" saka wit linden mangsa, kang katahan ing wangun geometrically kubus-shaped dening ngethok biasa, lan arcade karo trellis arch bunder, ing. trowongan pager Maria lan bocah-bocah mlayu mudhun nalika nembang Do Re Mi.

Tulip abang ing desain amben kembang barok ing parterre Taman gedhe saka Mirabell Gardens, dawa kang ngarahke kidul ing arah beteng Hohensalzburg ndhuwur kutha lawas ing sisih kiwa Salzach. Sawise sekularisasi Keuskupan Agung Salzburg ing taun 1811, taman kasebut diinterpretasikake maneh ing gaya taman lanskap Inggris saiki dening Putra Mahkota Ludwig saka Bavaria, kanthi bagean saka wilayah barok sing dilestarekake. 

Ing taun 1893, area taman suda amarga pambangunan Teater Salzburg, yaiku kompleks bangunan gedhe sing ana ing sisih kidul-kulon. Teater Negara Salzburg ing Makartplatz dibangun dening perusahaan Viennese Fellner & Helmer, sing khusus ing pambangunan teater, minangka Teater Kutha Anyar sawise teater lawas, sing dibangun dening Pangeran Uskup Agung Hieronymus Colloredo ing 1775 tinimbang ruang dansa. dibongkar amarga kekurangan keamanan.

Borghesian Fencer
Borghesian Fencer

Patung-patung "pagar Borghesi" ing lawang Makartplatz cocog persis karo replika sing adhedhasar patung kuno saka abad kaping 17 sing ditemokake ing cedhak Roma lan saiki ana ing Louvre. Patung kuna saka prajurit sing nglawan penunggang diarani anggar Borghesian. Anggar Borghesian dibedakake kanthi perkembangan anatomi sing apik banget lan mulane minangka salah sawijining patung sing paling dikagumi ing seni Renaissance.

Gréja Trinitas Suci, Dreifaltigkeitskirche
Gréja Trinitas Suci, Dreifaltigkeitskirche

Ing 1694 Pangeran Uskup Agung Johann Ernst Graf Thun lan Hohenstein mutusaké kanggo mbangun omah imam anyar 'kanggo loro colleges didegaké déning wong bebarengan karo pasamuwan darmabakti kanggo Holy Trinity, Dreifaltigkeitskirche, ing wates wétan taman Hannibal, sloping. situs antarane gateway abad tengah lan kraton Mannerist Secundogenitur. Saiki, alun-alun Makart, tilas taman Hannibal, didominasi dening fasad Gréja Trinitas Suci sing didegaké dening Johann Bernhard Fischer von Erlach ing tengah-tengah bangunan kuliah, omah imam anyar.

Mozart's House ing Makart Square ing Salzburg
Mozart's House ing Makart Square ing Salzburg

Ing "Tanzmeisterhaus", omah no. 8 ing Hannibalplatz, a Rising, cilik, kothak persegi dowo didadekake siji ing sadawane sumbu longitudinal kanggo Gréja Trinity, kang diganti jeneng Makartplatz sak umur artis sing diangkat kanggo Wina dening Kaisar Franz Joseph I. master tari pengadilan dianakaké pawulangan tari kanggo. aristokrat, Wolfgang Amadeus Mozart lan wong tuwané manggon ing apartemen ing lantai siji saka 1773 nganti pindhah menyang Wina ing 1781, saiki museum sawise apartemen ing Getreidegasse ngendi Wolfgang Amadeus Mozart lair wis dadi cilik.

Gréja Tritunggal Suci Salzburg
Fasad Gereja Tritunggal Suci

Antarane menara protruding, fasad saka Gréja Trinitas Suci ayunan ing cekung ing tengah karo jendhela arched dibunderaké karo tendrils, antarane pilaster pindho lan presented, ditambahake kolom pindho, dibangun dening Johann Bernhard Fischer von Erlach saka 1694 kanggo 1702. Menara ing loro-lorone karo lonceng lan jam gables. Ing loteng, jas pendiri kanthi crook lan pedhang, minangka atribut ikonografi tradisional Pangeran Uskup Agung Johann Ernst von Thun lan Hohenstein, sing nggunakake kekuwatan spiritual lan sekuler. Teluk tengah cekung ngajak penonton nyedhaki lan mlebu gereja.

Dreifaltigkeitskirche Tambour Dome
Dreifaltigkeitskirche Tambour Dome

Tambour, nyambungake, silinder, link mbukak-jendhela antarane pasamuwan lan kubah, dipérang dadi wolung Unit karo jendhela persegi dowo cilik liwat pilaster pindho alus. Fresco kubah digawe dening Johann Michael Rottmayr watara 1700 lan nuduhake penobatan Maria kanthi pitulungan para malaikat, nabi lan patriark suci. 

Ing langit-langit ana rebana liyane sing luwih cilik uga kabentuk karo jendhela persegi dowo. Johann Michael Rottmayr minangka pelukis paling dihormati lan paling sibuk ing awal Baroque ing Austria. Dheweke dihargai banget dening Johann Bernhard Fischer von Erlach, miturut rancangane Gréja Trinitas dibangun dening Pangeran Uskup Agung Johann Ernst von Thun lan Hohenstein wiwit taun 1694 nganti 1702.

Interior Gereja Trinitas
Interior Gereja Trinitas Salzburg

Ruangan utama oval didominasi dening cahya sing sumunar liwat jendhela setengah bunderan sing ana ing sadhuwure altar utama, sing dipérang dadi persegi dowo cilik, ing ngendi persegi dowo cilik dipérang dadi panel slug sing diarani honeycomb offset. Mesbèh dhuwur asalé saka rancangan Johann Bernhard Fischer von Erlach. Redos altar minangka aedicula, struktur marmer kanthi pilaster lan gable lengkung sing rata. Trinitas Suci lan loro malaekat adoring ditampilake minangka klompok plastik. 

Mimbar kanthi salib khotib dilebokake ing ceruk tembok sisih tengen. Pews ana ing papat tembok diagonal ing lantai marmer, sing nduweni pola sing nandheske oval kamar. Ing crypt punika sarcophagus karo jantung pembina Pangeran Uskup Agung Johann Ernst Count Thun lan Hohenstein adhedhasar desain dening Johann Bernhard Fischer von Erlach.

gerbang francis salzburg
Francis Gate Salzburg

Linzer Gasse, dalan utama elongated kutha lawas Salzburg ing bank tengen Salzach, ndadékaké munggah saka Platzl menyang Schallmoserstraße ing arah Wina. Sakcepete sawise wiwitan Linzer Gasse ing dhuwur saka Stefan-Zweig-Platz Francis Gate dumunung ing sisih tengen, kidul, sisih Linzer Gasse. Francis Gate minangka dalan 2-storey sing dhuwur, gateway sing cocog karo deso menyang Stefan-Zweig-Weg menyang Pelabuhan Francis lan menyang Biara Capuchin ing Capuzinerberg. Ing puncak gerbang kasebut ana kartrid tentara sing diukir kanthi lambang Count Markus Sittikus saka Hohenems, wiwit taun 1612 nganti 1619, uskup agung yayasan Salzburg, sing mbangun Gerbang Francis. Ndhuwur kartrij tentara ana relief kang stigmatization saka HL. Francis ing framing karo gable diunekake ditampilake, saka 1617.

Tameng irung ing Linzer Gasse Salzburg
Tameng irung ing Linzer Gasse Salzburg

Fokus foto sing dijupuk ing Linzer Gasse yaiku ing kurung wesi tempa, uga dikenal minangka tameng irung. Tameng irung artisanal wis digawe saka wesi dening pandai besi wiwit Abad Pertengahan. Kerajinan sing diiklanake ditarik perhatian karo simbol kayata kunci. Guilds minangka perusahaan pengrajin sing digawe ing Abad Pertengahan kanggo nglindhungi kepentingan umum.

Interior Gereja Sebastians Salzburg
Interior Gereja Sebastians

Ing Linzer Gasse no. 41 ana Gréja Sebastians sing sisih kidul-wétan lan menara façade sing sejajar karo Linzer Gasse. Gréja St. Sebastian pisanan tanggal 1505-1512. Iki dibangun maneh saka 1749-1753. Mesbèh dhuwur ing apse babak retracted wis struktur marmer rada cekung karo bundel pilasters, pasangan pilar presented, entablature cranked sakcara lan ndhuwur volute. Ing tengah ana reca karo Maria karo anak saka watara 1610. Ing kutipan ana relief saka Saint Sebastian saka 1964. 

Portal Sebastian Cemetery Salzburg
Portal Sebastian Cemetery Salzburg

Akses menyang kuburan Sebastian saka Linzer Straße ana ing antarane paduan suara saka Gréja Sebastian lan Altstadthotel Amadeus. Portal arch setengah bunderan, kang wewatesan karo pilasters, entablature lan ndhuwur saka 1600 karo gable diunekake, kang ngemot lambang saka pangadeg lan tukang, Pangeran Uskup Agung Wolf Dietrich.

Sebastians Cemetery
Sebastians Cemetery

Pemakaman Sebastian nyambung menyang sisih lor-kulon saka Gréja Sebastian. Iki dibangun saka 1595-1600 atas jenenge Pangeran Uskup Agung Wolf Dietrich ing panggonan kuburan sing wis ana wiwit awal abad kaping 16, model ing Italia Campi Santi. Camposanto, basa Italia kanggo "lapangan suci", iku jeneng Italia kanggo kuburan sing ditutupi kaya plataran kanthi gapura mbukak ing njero. Kuburan Sebastian diubengi ing kabeh pinggiran dening arcade pilar. Arcades sing vaulted karo groin vaults antarane sabuk arched.

kuburan mozart salzburg
Kuburan Mozart Salzburg

Ing lapangan kuburan Sebastian ing jejere dalan menyang mausoleum, penggemar Mozart Johann Evangelist Engl duwe kuburan tampilan sing dibangun ngemot kuburan kulawarga Nissen. Georg Nikolaus Nissen nikah kaping pindho karo Constanze, randha Mozart. Nanging bapake Mozart, Leopold, dikubur ing kuburan komunal kanthi nomer 83, saiki kuburan Eggersche ing sisih kidul kuburan. Wolfgang Amadeus Mozart disarèkaké ing St. Marx ing Wina, ibuné ing Saint-Eustache ing Paris lan adhine Nannerl ing St. Peter ing Salzburg.

Munich Kindl saka Salzburg
Munich Kindl saka Salzburg

Ing pojok bangunan ing pojok Dreifaltigkeitsgasse / Linzer Gasse, sing diarani "Münchner Hof", ana patung dipasang ing pojok protruding ing lantai siji, nggambarake biksu kanthi gaya kanthi tangan sing diangkat, tangan kiwa nyekel a buku. Lambang resmi Munich yaiku biksu sing nyekel buku sumpah ing tangan kiwa, lan sumpah ing sisih tengen. Lambang Munich dikenal kanthi jeneng Münchner Kindl. Münchner Hof minangka papan panginepan pabrik bir paling tuwa ing Salzburg, "Goldenes Kreuz-Wirtshaus".

Salzach ing Salzburg
Salzach ing Salzburg

Salzach mili lor menyang Inn. Jeneng kasebut amarga kapal uyah sing dioperasikake ing kali. Uyah saka Hallein Dürrnberg minangka sumber penghasilan paling penting kanggo para uskup agung Salzburg. Salzach lan Inn mbukak ing tapel wates karo Bavaria ngendi ana uga celengan uyah ing Berchtesgaden. Kahanan loro kasebut dadi dhasar konflik antarane Uskup Agung Salzburg lan Bavaria, sing tekan puncak ing taun 1611 kanthi pendhudhukan Berchtesgaden dening Pangeran Uskup Agung Wolf Dietrich. Akibaté, Maximilian I, Adipati Bavaria, nguwasani Salzburg lan meksa Pangeran Uskup Agung Wolf Dietrich kanggo turun tahta.

Menara Balai Kutha Salzburg
Menara Balai Kutha Salzburg

Liwat lengkungan balai kutha sampeyan mlaku menyang alun-alun balai kutha. Ing pungkasan alun-alun balai kutha, menara balai kutha dumunung ing sumbu sisih fasad rococo bangunan kasebut. Menara balai kutha lawas dipasang dening pilaster raksasa ing sadhuwure cornice kanthi pilaster pojok. Ing menara ana menara lonceng heksagonal cilik kanthi kubah multi-bagian. Menara lonceng kasebut ngemot rong lonceng cilik saka abad kaping 14 lan 16 lan lonceng gedhe saka abad kaping 20. Ing Abad Pertengahan, warga gumantung ing lonceng, amarga jam menara mung ditambahake ing abad kaping 18. Lonceng menehi wektu kanggo warga lan muni yen ana geni.

Salzburg Alter Markt
Salzburg Alter Markt

Alte Markt minangka alun-alun persegi dowo sing disentuh ing sisih lor sing sempit ing dalan Kranzlmarkt-Judengasse lan nyebar kanthi bentuk persegi panjang ing sisih kidul lan mbukak menyang omah. Alun-alun iki dibingkai dening baris tertutup saka omah-omah kutha sing megah, 5 nganti 6 lantai, sing paling akeh yaiku abad pertengahan utawa saka abad kaping 16. Omah-omah kasebut sebagéyan 3- nganti 4-, sebagéyan 6- nganti 8-sumbu lan biasane duwe jendhela parapet persegi panjang lan eaves profil. 

Predominan fasad plester langsing kanthi kanopi jendela lurus, dekorasi gaya slab utawa dekorasi alus saka abad kaping 19 nemtokake karakter papan kasebut. Gaya slab Josephine nggunakake bangunan sing prasaja ing pinggiran kutha, sing mbubarake urutan tektonik dadi lapisan tembok lan slab. Ing tengah kothak intim ing Alter Markt stands mantan sumbering pasar, consecrated kanggo St Florian, karo kolom Floriani ing tengah sumbering.

Cekungan sumur octagonal sing digawe saka marmer Untersberg dibangun ing taun 1488 minangka panggonan saka sumur sing lawas sawise pipa banyu ngombe wis dibangun saka Gersberg liwat jembatan kutha menyang pasar lawas. Kisi-kisi spiral sing dicet lan dicet ing banyu mancur kasebut wiwit taun 1583, sing pungkasane ana grotesques sing digawe saka lembaran logam, ibexes, manuk, penunggang lan kepala.

Alte Markt minangka alun-alun persegi dowo sing disentuh ing sisih lor sing sempit ing dalan Kranzlmarkt-Judengasse lan nyebar kanthi bentuk persegi panjang ing sisih kidul lan mbukak menyang omah. 

Alun-alun iki dibingkai dening baris tertutup saka omah-omah kutha sing megah, 5 nganti 6 lantai, sing paling akeh yaiku abad pertengahan utawa saka abad kaping 16. Omah-omah kasebut sebagéyan 3- nganti 4-, sebagéyan 6- nganti 8-sumbu lan biasane duwe jendhela parapet persegi panjang lan eaves profil. 

Predominan fasad plester langsing kanthi kanopi jendela lurus, dekorasi gaya slab utawa dekorasi alus saka abad kaping 19 nemtokake karakter papan kasebut. Gaya slab Josephine nggunakake bangunan sing prasaja ing pinggiran kutha, sing mbubarake urutan tektonik dadi lapisan tembok lan slab. Tembok omah dihias nganggo pilaster, tinimbang pilaster gedhe. 

Ing tengah kothak intim ing Alter Markt stands mantan sumbering pasar, consecrated kanggo St Florian, karo kolom Floriani ing tengah sumbering. Cekungan sumur octagonal sing digawe saka marmer Untersberg dibangun ing taun 1488 minangka panggonan saka sumur sing lawas sawise pipa banyu ngombe wis dibangun saka Gersberg liwat jembatan kutha menyang pasar lawas. Gersberg dumunung ing cekungan kidul-kulon ing antarane Gaisberg lan Kühberg, sing minangka pucuk bukit Gaisberg ing sisih lor-kulon. Kisi-kisi spiral sing dicet lan dicet ing banyu mancur kasebut wiwit taun 1583, sing pungkasane ana grotesques sing digawe saka lembaran logam, ibexes, manuk, penunggang lan kepala.

Ing tingkat Florianibrunnen, ing sisih wétan alun-alun, ing omah no. 6, minangka apotek pengadilan pangeran-uskup agung sing didegake ing taun 1591 ing sawijining omah kanthi bingkai jendela baroque pungkasan lan atap kanthi volutes puncak wiwit pertengahan abad kaping 18.

Apotek pengadilan pangeran-uskup agung ing lantai dasar nduweni ngarep toko 3-sumbu wiwit taun 1903. Apotek sing diawetake, ruang kerja apotek, kanthi rak, meja resep uga prau lan piranti saka abad kaping 18 yaiku Rococo. . Ing farmasi asline ana ing omah tanggane no.7 lan mung dipindhah menyang lokasi saiki, omah no. 6, ing 1903.

Café Tomaselli ing Alter Markt No.. 9 ing Salzburg didegaké ing 1700. Iki minangka kafe paling tuwa ing Austria. Johann Fontaine, sing teka saka Prancis, diwenehi ijin kanggo ngladeni coklat, teh lan kopi ing Goldgasse sing cedhak. Sawise Fontaine mati, brankas kopi diganti kaping pirang-pirang. Ing taun 1753, warung kopi Engelhardsche dijupuk dening Anton Staiger, master pengadilan Uskup Agung Siegmund III. Count Schrattenbach. Ing taun 1764 Anton Staiger tuku "Abraham Zillnerische dwelling on the corner of the old market", sawijining omah sing nduwe fasad 3-sumbu madhep Alter Markt lan fasad 4-sumbu sing madhep Churfürststrasse lan disedhiyakake tembok lantai sing miring lan pigura jendhela watara 1800. Staiger nguripake warung kopi menyang panyiapan elegan kanggo kelas ndhuwur. Anggota kulawarga Mozart lan Haydn uga kerep teka Café Tomaselli. Carl Tomaselli tuku kafe kasebut ing taun 1852 lan mbukak kios Tomaselli ing ngarepe kafe kasebut ing taun 1859. Teras ditambahake ing taun 1937/38 dening Otto Prossinger. Sawise Perang Donya II, wong Amerika ngoperasikake kafe kasebut kanthi jeneng Forty Second Street Café.

Monumen Mozart dening Ludwig M. Schwanthaler
Monumen Mozart dening Ludwig M. Schwanthaler

Ludwig Michael von Schwanthaler, keturunan pungkasan saka kulawarga pematung Austria Upper Schwanthaler, nyipta monumen Mozart ing taun 1841 nalika taun kaping 50 seda Wolfgang Amadeus Mozart. Patung perunggu sing dhuwuré meh telung mèter, digawe dening Johann Baptist Stiglmaier, direktur pengecoran bijih kraton ing München, didegaké ing 4 September 1842 ing Salzburg ing tengah-tengah sing banjur Michaeler-Platz.

Tokoh tembaga klasik nuduhake Mozart ing posisi contrapostal rok lan jas kontemporer, stylus, sheet of music (gulungan) lan laurel wreath. Allegori sing dieksekusi minangka relief perunggu nglambangake karya Mozart ing bidang musik gereja, konser lan kamar uga opera. Mozartplatz saiki digawe ing taun 1588 kanthi ngrusak macem-macem omah kutha ing sangisore Pangeran Uskup Agung Wolf Dietrich von Raitenau. Omah Mozartplatz 1 yaiku sing diarani New Residence, ing ngendi Museum Salzburg dumunung. Patung Mozart minangka salah sawijining subjek kertu pos sing paling misuwur ing kutha lawas Salzburg.

Drum Dome saka Kollegienkirche ing Salzburg
Drum Dome saka Kollegienkirche ing Salzburg

Ing mburi omah kasebut, kubah drum saka Gréja Salzburg Collegiate, sing dibangun ing wilayah Universitas Paris Lodron saka 1696 nganti 1707 dening Pangeran Uskup Agung Johann Ernst Graf von Thun lan Hohenstein adhedhasar rancangan dening Johann Bernhard Fischer von Erlach ing sangisore pengawasan saka pengadilan aster mason Johann Grabner dipérang octagonally dening pindho bar.

Ing jejere kubah drum ana menara balustraded Gréja Collegiate, ing pojok-pojoké sampeyan bisa ndeleng patung. Lantern, struktur openwork bunder, diselehake ing kubah drum ing ndhuwur mripat kubah. Ing pasamuwan-pasamuwan Baroque, lantern meh tansah mbentuk mburi kubah lan makili sumber penting saka Awan subdued.

Residence Square Salzburg
Residence Square Salzburg

Residenzplatz digawe dening Pangeran Uskup Agung Wolf Dietrich von Raitenau kanthi ngilangi deretan omah kutha ing Aschhof watara taun 1590, alun-alun cilik sing cocog karo bangunan utama Hypo saiki ing Residenzplatz, sing jembaré watara 1,500 m², lan kuburan katedral, sing ana ing sisih lor. katedral dumunung. Minangka panggantos kanggo kuburan katedral, kuburan Sebastian digawe ing jejere pasamuwan St Sebastian ing bank tengen kutha lawas. 

Sadawane Aschhof lan menyang omah-omah kutha, tembok padhet ngubengi kuburan katedral nalika iku, tembok kastil, sing nggambarake wates antarane kutha princely lan kutha. Wolf Dietrich uga mindhah tembok iki bali menyang katedral ing 1593. Iki carane kothak ing ngarepe omah lawas lan anyar, kang banjur disebut kothak utama, digawe.

Gedung Court Arch
The Court Arches Connecting Cathedral Square karo Franziskaner Gasse

Wallistrakt, sing saiki dadi bagéan saka Universitas Paris-Lodron, didegaké ing 1622 dening Pangeran Uskup Agung Paris Count von Lodron. Bangunan kasebut dijenengi Wallistrakt saka warga Maria Franziska Countess Wallis. 

Bagian paling tuwa saka saluran Wallis yaiku sing diarani bangunan lengkungan pelataran kanthi fasad telung lantai sing mbentuk tembok kulon alun-alun katedral. Lantai kasebut dipérang dadi dobel, plester horisontal sing dipasang ing jendela. Fasad sing rata ditekanake kanthi vertikal dening pilaster pojok rusticated lan sumbu jendhela. 

Lantai gedhong gedhong gerbang pengadilan ana ing lantai 2. Ing sisih lor, wewatesan karo swiwi kidul omah, ing sisih kidul, ing Archabbey of St. Peter. Ing sisih kidul bangunan lengkungan pengadilan ana Museum St Peter, bagéan saka Museum DomQuartier. Apartemen pangeran-uskup agung Wolf Dietrich dumunung ing wilayah kidul gedung pengadilan. 

Arcade minangka balai pilar 3-axis, 2-lantai sing dibangun ing 1604 ing Pangeran Uskup Agung Wolf Dietrich von Raitenau. Lengkungan plataran nyambungake Domplatz karo sumbu Franziskanergasse Hofstallgasse, sing mlaku kanthi ortogonal menyang fasad katedral lan rampung ing taun 1607. 

Liwat lengkungan plataran siji mlebu ing ngarep gereja katedral saka sisih kulon, kaya-kaya liwat lengkungan triumphal. "Porta triumphalis", sing wiwitane dimaksudake kanggo mbukak kanthi limang lengkungan menyang alun-alun katedral, nduweni peran ing pungkasan prosesi pangeran-uskup agung.

Katedral Salzburg disucèkaké kanggo hll. Rupert lan Virgil. Patronase kasebut dirayakake tanggal 24 September, dina St Rupert. Katedral Salzburg minangka bangunan Baroque sing diresmikake ing 1628 dening Pangeran Uskup Agung Paris Count von Lodron.

Nyebrang ana ing sisih wétan, sisih ngarep katedral. Ndhuwur nyebrang punika 71 meter kubah drum dhuwur saka katedral karo pilasters sudhut lan jendhela persegi dowo. Ing kubah ana wolung fresko kanthi pemandangan saka Prajanjian Lawas ing rong larik. Adegan kasebut ana hubungane karo adegan Passion of Christ ing nave. Antarane baris fresko ana baris karo jendhela. Perwakilan saka papat penginjil bisa ditemokake ing permukaan bagean saka kubah.

Ndhuwur pilar nyebrang sloping ana liontin trapezoid kanggo transisi saka rencana lantai kothak nyebrang menyang drum octagonal. Kubah kasebut nduweni wangun kubah biara, kanthi permukaan sing mlengkung sing dadi luwih sempit menyang ndhuwur ndhuwur dasar octagonal drum ing saben sisih poligon. Ing vertex tengah ana struktur openwork ing sadhuwure mripat kubah, lantern, ing ngendi Roh Suci dumunung minangka manuk dara. Nyebrang nampa meh kabeh cahya saka lantern kubah.

Ing Salzburg Cathedral menyang siji-nave cahya koor cemlorot, menyang kang free-ngadeg dhuwur misbyah, struktur digawe saka marmer karo pilasters lan mlengkung, diunekake gable, nyemplungaken. Ndhuwur misbyah dhuwur karo gable segitiga diunekake dipigura dening volutes tajem lan caryatids. Panel altar nuduhake wunguné Kristus karo Hll. Rupert lan Virgil ing kutipan. Ing mensa, meja altar, ana reliquary St Rupert lan Virgil. Rupert ngedegake St Peter, biara pisanan Austria, Virgil minangka abbot St Peter lan mbangun katedral pisanan ing Salzburg.

Nave saka Katedral Salzburg ana papat bayed. Nave utama diiringi ing loro-lorone dening baris saka kapel lan oratorio ndhuwur. Tembok kasebut disusun kanthi pilaster ganda kanthi urutan gedhe, kanthi poros sing lancar lan kapital gabungan. Ndhuwur pilasters ana circumferential, cranked entablature kang vault laras karo nyudo pindho dumunung.

A cranking punika drawing saka cornice horisontal watara tonjolan tembok vertikal, narik cornice liwat komponen protruding. Istilah entablature dipahami minangka sakabehe unsur struktural horisontal ing ndhuwur pilar.

Ing kompartemen antarane pilaster lan entablature ana arcades arched dhuwur, balconies protruding ngaso ing nyenengake volute lan lawang oratory rong bagéan. Oratorios, kamar shalat sing kapisah cilik, dumunung kaya log ing galeri nave lan duwe lawang menyang kamar utama. Pidato biasane ora dibukak kanggo umum, nanging diwenehake kanggo klompok tartamtu, contone para ulama, anggota ordo, persaudaraan utawa wong percaya sing misuwur.

Lengen melintang siji-nave lan paduan suara saben nyambungake ing rakit persegi dowo menyang nyebrang kothak ing setengah bunderan. Ing conche, apse setengah bunderan, saka paduan suara, 2 saka 3 jubin jendhela digabungake dening pilaster. Transisi menyang nyebrang saka nave utama, lengen melintang lan paduan suara constricted dening sawetara lapisan saka pilasters.

Trikonchos kebanjiran cahya nalika nave ing setengah peteng amarga mung cahya ora langsung. Beda karo rencana lantai minangka salib Latin, ing endi nave lurus ing wilayah nyebrang dilewati kanthi sudut sing tepat kanthi transept lurus, ing paduan suara telung conch, trikonchos, telung conches, yaiku apses setengah bunderan kanthi ukuran sing padha. , ing sisih pinggir kothak kaya iki disetel kanggo saben liyane supaya rencana lantai duwe wangun saka godhong semanggi.

Stucco putih kanthi motif ornamen sing umume karo ireng ing undercuts lan depresi adorns festoons, tampilan ornamented saka ngisor lengkungan, peranganing kapel lan zona tembok antarane pilasters. Stucco ngluwihi entablature kanthi frieze tendril lan mbentuk urutan bidang geometris kanthi pigura sing rapet ing vault ing antarane kord. Lantai katedral kasusun saka Untersberger padhang lan marmer Adnet werna abang.

Benteng Salzburg
Benteng Salzburg

Benteng Hohensalzburg dumunung ing Festungsberg ing sadhuwure kutha lawas Salzburg. Iki dibangun dening Uskup Agung Gebhard, wong beatified saka Keuskupan Agung Salzburg, watara 1077 minangka kraton Romanesque karo tembok bunder ngubengi puncak bukit. Uskup Agung Gebhard aktif ing kapel pengadilan Kaisar Heinrich III, 1017 - 1056, Raja Romawi-Jerman, Kaisar lan Adipati Bavaria. Ing taun 1060 piyambakipun rawuh ing Salzburg minangka uskup agung. Dhèwèké utamané ngabdi marang panyiapan keuskupan Gurk (1072) lan biara Benediktin Admont (1074). 

Wiwit taun 1077, dhèwèké kudu manggon ing Swabia lan Sachsen suwéné 9 taun, amarga sawisé dibuwang lan dibuwang Henry IV, dhèwèké gabung karo raja lawan Rudolf von Rheinfelden lan ora bisa negasaké marang Heinrich IV. ing uskup agung. Kira-kira taun 1500 papan urip ing sangisoré Uskup Agung Leonhard von Keutschach, sing mrentah absolutis lan nepotist, dilengkapi kanthi mewah lan bèntèng kasebut ditambahi nganti saiki. Siji-sijine pengepungan benteng sing ora kasil ana ing Perang Petani ing taun 1525. Wiwit sekularisasi keuskupan agung ing taun 1803, benteng Hohensalzburg wis ana ing tangan negara.

Kolam Kuda Salzburg Kapitel
Kolam Kuda Salzburg Kapitel

Wis ing Abad Pertengahan ana "Rosstümpel" ing Kapitelplatz, nalika isih ana ing tengah alun-alun. Ing Pangeran Uskup Agung Leopold Freiherr von Firmian, ponakan saka Pangeran Uskup Agung Johann Ernst Graf von Thun lan Hohenstein, kompleks salib anyar kanthi sudhut mlengkung lan balustrade dibangun ing taun 1732 miturut rancangan Franz Anton Danreiter, kepala inspektur Salzburg. kebon pengadilan.

Akses kanggo jaran menyang cekungan banyu langsung menyang klompok patung, sing nuduhake dewa segara Neptunus kanthi trisula lan makutha ing jaran segara sing nyembur banyu kanthi 2 triton sing nyusup banyu ing sisih pinggir, makhluk hibrida, setengah saka kasusun saka awak ndhuwur manungsa lan awak ngisor iwak-kaya karo sirip buntut, ing niche lengkungan Round ing aedicule karo pilaster pindho, entablature sakcara lan mbengkongaken volute gable ndhuwur dilantik dening vas ornamental. Patung barok, obah digawe dening pematung Salzburg Josef Anton Pfaffinger, sing uga ngrancang banyu mancur Floriani ing Alter Markt. Ing sadhuwure bellow ndeleng ana chronogram, prasasti ing basa Latin, ing huruf kapital sing disorot menehi nomer taun minangka angka, kanthi lambang patung Pangeran Uskup Agung Leopold Freiherr von Firmian ing lapangan gable.

Hercules Fountain Salzburg Residence
Hercules Fountain Salzburg Residence

Salah siji bab pisanan sampeyan ndeleng nalika ngetik plataran utama saka panggonan lawas saka Residenzplatz punika grotto niche karo sumbering lan Hercules matèni naga ing arcades saka vestibule kulon. Penggambaran Hercules minangka monumen seni Baroque sing digunakake minangka media politik. Hercules minangka pahlawan sing misuwur amarga kekuwatane, tokoh saka mitologi Yunani. Kultus pahlawan nduweni peran penting kanggo negara, amarga daya tarik kanggo tokoh semi-ilahi nggambarake legitimasi lan njamin perlindungan ilahi. 

Gambaran mateni naga dening Hercules adhedhasar rancangan Pangeran Uskup Agung Wolf Dietrich von Raitenau, sing nduwe omah anyar ing sisih wétan katedral sing dibangun maneh lan omah uskup agung ing sisih kulon katedral sing umume dibangun maneh.

Kamar Konferensi ing Residence Salzburg
Kamar Konferensi Salzburg Residence

Hieronymus Graf von Colloredo, uskup agung pangeran Salzburg pungkasan sadurunge sekularisasi ing 1803, wis tembok kamar negara saka panggonan decorated karo hiasan apik ing putih lan emas dening plesterer pengadilan Peter Pflauder sesuai karo rasa klasik ing wektu.

Kompor ubin klasik sing diawetake wiwit taun 1770-an lan 1780-an. Ing taun 1803, uskup agung diowahi dadi kerajaan sekuler. Kanthi transisi menyang pengadilan kekaisaran, omah kasebut digunakake dening kulawarga kekaisaran Austria minangka omah sekunder. The Habsburgs pepak kamar negara karo Furnitur saka Hofimmobiliendepot.

Ruang konferensi didominasi dening lampu listrik saka 2 lampu gantung, asline kanggo nggunakake lilin, digantung saka langit-langit. Chamdelier minangka unsur cahya, sing uga disebut "Luster" ing Austria, lan kanthi nggunakake sawetara sumber Cahya lan kaca kanggo refract cahya ngasilake dolanan lampu. Lampu gantung asring digunakake kanggo tujuan perwakilan ing aula sing disorot.

Top